Välkommen till bilder i Syd

Bilder i Syd AB är ett fristående bolag som äger rätten att sälja bilder och förstasidor ur Sydsvenskans bildarkiv. Bolaget grundades våren 2011 av Joakim Berglund som tidigare varit bildchef på tidningen (2005-2008).

Sydsvenskans bildarkiv består av cirka 10 miljoner bilder, huvudsakligen från Malmö, Lund och övriga Skåne från 1900-talets början och fram till våra dagar. Det är ett av Sveriges största och mest välskötta bildarkiv. I arkivet ingår arkiv som genom åren har köpts in av Sydsvenskan, till exempel Skåne-Reportage och Rubins samlingar. I arkivet ingår också numera tidningen Arbetets bildarkiv.

Det är endast en bråkdel av bildarkivet som finns digitalt sökbart. Bilder i Syd har därför startat ett digitaliseringsprojekt för att göra fler bilder ur arkivet tillgängliga. Nästan varje dag läggs nya bilder ut på sajten bilderisyd.se. Om du inte hittar den bild du söker är du välkommen att skicka oss ett mejl på adressen info@bilderisyd.se

Utöver bildförsäljning producerar Bilder i Syd AB böcker och filmer baserat på bilder ur Sydsvenskans bildarkiv. Den första produktionen heter ”På Vakt – Malmö och Skåne under andra världskriget” och är en timslång dokumentär om livet i Malmö och Skåne 1939-1945. Den kommer att följas av fler produktioner. Är det något särskilt tema du tycker att vi ska göra en film om? Mejla oss gärna på info@bilderisyd.se och berätta.

  Bilder i Syd   Bilder i Syd