Palme – Ett liv i bilder

Henrik Berggren
Jacob Forsell

“Bilden är ett omedelbart medium, som också förmår överbrygga avstånd i tiden, och bilderna i denna bok bildar en äkta och osminkad skildring – en resa genom Olof Palmes liv och gärning.”

Ur Ingvar Carlssons förord.

“Bildtexterna i “Palme – ett liv i bilder” är små juveler av tät information”
– Sydsvenskan

Olof Palme var en av 1900-talets mest inflytelserika svenska politiker, älskad av många och hatad av andra – Palme lämnade ingen oberörd. Denna heltäckande fotografiska biografi innehåller över 250 unika bilder, varav många inte publicerats tidigare. Här finns också ett antal av Olof Palmes egna fotografier – bilder som visas för första gången. Det personliga förordet är skrivet av förre partiordföranden Ingvar Carlsson.

I boken skildras hela Olof Palmes liv, från barndomsåren på överklassens Östermalm, via studierna under krigsåren och det intensiva resandet under 50-talet till rollen som Tage Erlanders personliga assistent och sedan landets yngsta statsråd. 1969 blev han statsminister och under ett dramatiskt 70-tal med Norrmalmstorgsdrama, terrorattentat på västtyska ambassaden och valförlust stod han ständigt i centrum. Vid återkomsten till makten 1982 var han mer segerviss än någonsin – samtidigt som han visste att det var ett annat Sverige han skulle leda. Mindre än fyra år senare, den 28 februari 1986, sköts Olof Palme till döds på Sveavägen i Stockholm.

Här kan du beställa boken!