Okategoriserade

Palme – Ett liv i bilder

[av_slideshow_full size=’no scaling’ stretch=” animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’ src=” attachment=” attachment_size=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’]
[av_slide_full id=’479′][/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

[av_heading tag=’h2′ padding=’10’ heading=’Palme – Ett liv i bilder’ color=” style=’blockquote modern-quote’ custom_font=” size=’30’ subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Henrik Berggren
Jacob Forsell

“Bilden är ett omedelbart medium, som också förmår överbrygga avstånd i tiden, och bilderna i denna bok bildar en äkta och osminkad skildring – en resa genom Olof Palmes liv och gärning.”

Ur Ingvar Carlssons förord.

“Bildtexterna i “Palme – ett liv i bilder” är små juveler av tät information”
– Sydsvenskan

Olof Palme var en av 1900-talets mest inflytelserika svenska politiker, älskad av många och hatad av andra – Palme lämnade ingen oberörd. Denna heltäckande fotografiska biografi innehåller över 250 unika bilder, varav många inte publicerats tidigare. Här finns också ett antal av Olof Palmes egna fotografier – bilder som visas för första gången. Det personliga förordet är skrivet av förre partiordföranden Ingvar Carlsson.

I boken skildras hela Olof Palmes liv, från barndomsåren på överklassens Östermalm, via studierna under krigsåren och det intensiva resandet under 50-talet till rollen som Tage Erlanders personliga assistent och sedan landets yngsta statsråd. 1969 blev han statsminister och under ett dramatiskt 70-tal med Norrmalmstorgsdrama, terrorattentat på västtyska ambassaden och valförlust stod han ständigt i centrum. Vid återkomsten till makten 1982 var han mer segerviss än någonsin – samtidigt som han visste att det var ett annat Sverige han skulle leda. Mindre än fyra år senare, den 28 februari 1986, sköts Olof Palme till döds på Sveavägen i Stockholm.
[/av_textblock]

[av_promobox button=’yes’ label=’Beställ’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′]
Här kan du beställa boken!
[/av_promobox]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_gallery ids=’486,485,484,268′ style=’big_thumb’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-no-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’4′ imagelink=’avianolink noLightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]
[/av_one_half]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *