Malmös historia – i magasinformat

Malmös stadsdelars historia presenteras här i lättillgänglig magasinsform

Denna skriftserie presenterar Malmös historia i lättillgänglig form. Varje del fokuserar på en stadsdel med rikt illustrerade kortare och längre artiklar. Olika delar av staden lyfts fram och deras historia berättas utifrån de människor som bott där. Från äldsta tid då de första människorna kom till det som idag är Sverige, till en landsbygd med jordbruk som främsta sysselsättning och slutligen till dagens storstad.

Magasinen kan hämtas på bibliotek i Malmö så länge lagret räcker. Man kan även beställa här till en kostnad som täcker porto och administration.
Utgivare: Malmö Förskönings- och Planteringsförening i samverkan med Malmö stad.

Pris: 50 kr/st inkl. frakt.

50.00kr
Om Rostorps Hollywoodstjärna Anita Ekberg. Om häxbränningar och fängelse. Om Malmös bilstråk, Lundavägen, med sina bilpalats och framtidstro. Om buslivet och fattigdomen på Backarna. Om det stora tidningshuset på Segevång. Med mera … Magasin på 36 sidor om stadsdelens historia. Kostar 50 kr inklusive frakt.
50.00kr
Om Limhamns utveckling från fiskeläge till modern stadsdel. Om kalk, murbruk, cement och en av Malmös största industrier. Om Sillabanan, järnvägen som tog prångarna från fiskebåtarna in till marknadsplatsen i centrum. Med mera … Magasin på 36 sidor om stadsdelens historia. Pris 50 kronor inklusive frakt.
50.00kr
Om ogifta mödrar och koloniträdgårdar på Ärtholmen. Om modernismen som flyttade in på jordbruksmarken. Om Malmö Stadion, Staffan Tapper och fotbolls-VM 1958. Om eldsjälen som startade Form/Design Center. Om 60-talspop och hiphop. Med mera...
50.00kr
Om det vinpinade landskapet som blev mönsterjordbruk. Om arbetarrörelsens profiler och Folkets park. Om en feministisk pionjär och författarnas möllevången. Och en vandring längs Kristianstadsgatan med Jeanette Rosengren. Med mera… Magasin på 36 sidor om stadsdelens historia. Kostar 50 kr inklusive frakt.
50.00kr
Om när kriget kom till Almgården på 1600-talet. Om systrarna Kockum som drev och styrde godset Rosengård under tidigt 1900-tal. Om miljonprogrammet och den moderna stadsdelen som växte fram under 60-talet. Med mera ... Magasin på 44 sidor om stadsdelens historia. Pris 50 kronor inklusive frakt.
50.00kr
Om Kronprinsens husarregemnte och om Kronprinsen - Sveriges högsta bostadshus 1964. Om spionerna i Ribershus under kriget, och om Piratens malmötid. Om Signe Persson-Melin, och inte minst elefanten Tanya. Med mera… Magasin på 36 sidor om stadsdelens historia. Kostar 50 kr inklusive frakt.